Pogosta vpraanja

Vpraanje Kako lahko izboljam grafe?
Odgovor

 

1KA v zavihku 'ANALIZA' - Grafi' avtomatsko generira grafine predstavitve rezultatov, ki so izbrani glede na tip spremenljivke, vendar pa lahko tip grafa tudi spreminjate, vsak graf posebej pa lahko tudi izboljate.

 

Poleg vsakega grafa imate na desni strani na voljo nastavitve, kjer lahko spreminjate tip grafa, doloite lahko, ali se odgovore oz. stolpce uredi po velikosti ter naraajoe ali padajoe, katere vrednosti naj bodo zajete v grafu ter prikaz vrednosti v stolpcu in legende.

 

  • Moj graf ni dovolj oster ...

e hoete izboljati ostrino grafov, potem oznaite Visoko loljivost in grafi se vam bodo izboljali na 2400 pt. Loljivost se nastavi s klikom na ikono 'Nastavitve' (v obliki koleka) desno zgoraj.

 

 

  • Tekst pri grafih se mi prekriva ...

e se vam prekriva tekst pri grafih, potem kliknete ali na sam graf ali na napredne nastavitve in v zavihku 'labele' lahko poljubno spreminjate tekst in ga prilagajate glede na graf.

 

 

  • Niso mi ve barve grafov ...

Barve grafov lahko spreminjate na dva naina, lahko spremenite barve za vse grafe, tako da desno zgoraj kliknete ikono 'Nastavitve' in izberete 'barva:office' (za vse grafe naenkrat). Lahko pa spremenite tudi barve pri vsakem grafu posebej, enostavno kliknete ali na sam graf ali na napredne nastavitve in v zavihku barve izberete za vsako vrednost svojo barvo.

 

 

  • Oblika grafa mi ne ustreza ...

e vam oblika grafa ne ustreza in bi namesto stolpinega grafa imeli strukturni krog, potem pri tipu grafa izberete eleno monost. Ve >>

 

Povezave:

Print

Pogosta vpraanja ()