Prironiki

Naslov Glasovanje
Vsebina

 

Glasovanje je vpraanje z ve monimi odgovori, kjer lahko izberemo enega monega. Veinoma so glasovanja vkljuena na spletno stran, ko obiskovalec na vpraanje odgovori, se mu prikae grafien prikaz odgovorov. Pri glasovanju imamo samo eno vpraanje, zato tukaj ni testiranja in tesnih vnosov podatkov. Prav tako se podatkov ne more urejati ali brisati. 

 

1. Ustvarjanje glasovanja

 

Glasovanje lahko ustvarite tako, da najprej kliknete na gumb 'Ustvari anketo' in v oknu za ustvarjanje ankete kliknete na gumb 'Glasovanje'.

 

2. Urejanje glasovanja

 

Po privzetih nastavitvah uvoda ni, zakljuek je skrit, nastavljeno pa je vpraanje z enim monim odgovorom. V vpraanje vnesemo eleno vpraanje in mone odgovore in nastavimo dodatne nastavitve glasovanja v levem oknu.

 

3. Nastavitve glasovanja

 

  • Izbiramo lahko, ali bo glasovanje samostojna anketa, do katere bodo respondenti dostopali preko povezave (URL), ali jo bomo vkljuili na spletno stran.

 

  • Poleg tega lahko dodamo monost, da respondent med odgovarjanjem oznai tudi, katerega spola je.

 

  • V sklopu 'Prikaz dodatnih strani' lahko nastavimo, ali naj respondenti vidijo vstopno in izstopno stran.

 

  • e elimo, da se po odgovarjanju prikae statistika glasovanja, to oznaimo v oknu 'Prikaz statistike glasovanja'. Nastavimo lahko, da se statistika prike vsem ali pa samo urednikom.

 

Ob kliku na monost 've' se odprejo e nastavitve:

 

  • pikotka, kjer lahko nastavimo brez pikotka ali da se shrani za eno uro,

 

  • trajanja ankete oz. v tem primeru glasovanja, oznaimo 'Datum zaetka ankete' ter 'Datum zakljuka ankete',

 

  • izbira teme za anketo oz. glasovanje; e elite glasovanje vkljuiti na spletno stran, potem iz spustnega seznama izberite temo 'Embed'.

 

 

Povezave:

 

Uvajanje v 1KATipi vpraalnikov
Tipi vpraalnikovGlasovanje
Print

Prironiki (120)