AAI prijava (NetID - ArnesAAI)

16.06.2016


Zaradi tehninih omejitev (razline verzije PhP) aplikacijo 1KA - kljub velikim naporom - ni bilo mogoe povezati z AAI sistemom za prijavo.


Kljub temu pa uporabnikom AAI omogoamo prednosti:

  • uporaba posebne 1KA intalacije na oblaku ARNES, ki je namenjenja IZKLJUNO uporabnikom z AAI uporabnikim raunom;
  • kvalitetno streniko okolje v oblaku, ki ustreza vsem standardom ARNESa;
  • kvalitetna domena, s katere je mogoe preko sistema 1KA poiljati vabila v anketo, ki gredo v spam z bistveno manjo verjetnostjo kot iz kake komercialne domene;
  • loenost od sicernje namestitve na anketa.nijz.si, ki je zaradi velikega tevila anket potencialno izpostavljena  obremenitvam in nepredvidenim tveganjem.



Sama prijava sicer poteka na obiajen nain, preko navadne prijave, kjer se vpie sicernji AAI email naslov in geslo.

POZOR: email se lahko razlikuje od AAI imena, recimo, e je email janez.novak@organiziacijax.si, je lahko AAI ime sestavljeno iz uporabnikega imena in sicernje domene, pogosto je to npr. novakj@organiziacijax.si. Geslo se seveda ohranja.

V primeru nejasnosti glede AAI uporabnikega rauna kontaktirajte administratorja v vai organizaciji, v primeru teav pri prijavi na aai.1ka.si pa kontaktirajte Center za pomo uporabnikom.



Uporabniki rauni bodo redno kontrolirani - uporabniki, ki nimajo AAI rauna, bodo odstranjeni. Intalacija je - kot reeno - namenjena izkljuno AAI uporabnikom, ki lahko brezplano in neomejeno uporabljajo napredne funkcionalnosti, med drugim tudi sistem za poiljanje vabil.



e bi eleli ankete prenesti iz anketa.nijz.si na aai.1ka.si ali obratno, kontaktirajte na help@1ka.si, kar velja tudi sicer za vse morebitne druge teave s preteklimi anketami.



Povezave: