0%
100%

Nacionalna raziskava zdravstvene pismenosti študentov v povezavi s covid-19

           


Drage študentke in študenti,

glede na dinamični razvoj koronavirusa SARS-CoV-2 je o njegovi razširjenosti, diagnozi, zdravljenju, zaščitnih ukrepih in aktivnem preprečevanju na spletu dostopnih veliko informacij. V skladu s tem med študenti v Sloveniji izvajamo anketo o uporabi z zdravjem povezanih informacij s spleta in vašem zdravju.

Vabimo vas, da sodelujete v naši raziskavi. Preden začnete odgovarjati na vprašanja, vas prosimo, da preberete naslednje informacije. Z nadaljevanjem na anketo soglašate s sodelovanjem v raziskavi.

Zakaj zbiramo in obdelujemo vaše podatke?

Namen raziskave je proučiti vedenje in zmožnosti iskanja ter uporabe z zdravjem povezanih informacij, kakor tudi vidike o zdravju  med študenti in študentkami v Sloveniji. 

Zanima nas vaša osebna ocena, zato ni »pravilnih« in »napačnih« odgovorov. Prosimo, da na vprašalnik odgovarjate tako, da o posameznih vprašanjih ne razmišljate predolgo. Če pri kakšnem vprašanju glede odgovora niste prepričani, označite tistega, ki se vam zdi najbližji. Za izpolnjevanje vprašalnika boste potrebovali približno deset minut.
 
Zagotavljamo vam anonimnost, kar pomeni, da vas iz vaših odgovorov ne bo mogoče osebno prepoznati. Anketo lahko prekinete in nadaljujete, kjer ste končali. V tem primeru uporabite isto povezavo in isto napravo (npr. isti računalnik). Pri tem se bo namreč na vašo napravo naložil piškotek, ki vam omogoča nadaljevanje vaše ankete in vam ni potrebno začeti znova, ne omogoča pa zbiranja osebnih podatkov. Podatki se zbirajo izključno v raziskovalne namene s ciljem razvoja podpornih storitev.

V vprašalniku se moške slovnične oblike besed uporabljajo tako za moški kot tudi za ženski spol.


Najlepša hvala za vašo pomoč!

V imenu raziskovalne ekipe Nacionalnega inštituta za javno zdravje,

Mitja Vrdelja, vodja raziskaveKako nas lahko kontaktirate?

Nacionalni inštitut za javno zdravje
Trubarjeva 2
1000 Ljubljana
zapis@nijz.si


Vse pravice pridržane. Merski inštrumenti ne smejo biti reproducirani ali posredovani v kakršni koli obliki ali na kakršen koli način, elektronski ali mehanski, vključno s fotokopiranjem ali s katerim koli sistemom za shranjevanje podatkov ali pridobivanje podatkov, brez pisnega dovoljenja.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>