Politika pikotkov

 

Politika pikotkov je del splonih pogojev uporabe 1KA, s katerimi se morate strinjati, e pristanete na Politiko pikotkov.

 

I. PIKOTKI ZA RESPONDENTE

Pikotki se pri izvajanju anketnih raziskav 1KA privzeto ne uporabljajo, zato se ne shranjujejo na osebni raunalnik respondenta.

e avtor ankete izrecno izbere monost, naj se pri izpolnjevanju ankete uporabljajo pikotki (npr. zato, da respondent anketo lahko prekine in kasneje nadaljuje), je vsak respondent v skladu s 157. lenom ZEKom-1 na to opozorjen, kjer ima monost, da uporabo pikotkov bodisi sprejme bodisi zavrne. Brez izrecne privolitve respondenta, da se v namene izvajanja anketne raziskave uporabljajo pikotki, se ti na njegov raunalnik ne namestijo. e se respondent strinja z uporabo pikotkov, se na njegov raunalnik naloi pikotek z imenom "survey" s pripisano tevilko ankete in trajnostjo do najve enega meseca.

 

II. PIKOTKI ZA AVTORJE ANKET

Doloeni pikotki so nujno potrebni za delovanje storitev 1KA.si. Omogoajo, da si storitev uporabnika zapomni in mu nudi izdelovanje spletnih anket in prilagoditev nastavitev. Pri osnovni prijavi gre za zaasne (session) pikotke, ki se po preteku uporabnikove seje izbriejo.

1KA ne uporablja pikotkov, ki bi sledili uporabnikom za namen spletne analitike o obiskanosti spletnega mesta.

V primeru trajne prijave v 1KA.si - sem tejemo opcijo "Naj me stran prepozna" ter prijavo prek vtinikov Facebook in Google - je uporabnik v skladu s 157. lenom ZEKom-1 opozorjen, da je za zagotavljanje takne funkcionalnosti treba namestiti pikotke. Brez privolitve uporabnika se pikotki za zagotavljanje trajne prijave ne namestijo na njegov raunalnik. e se uporabnik strinja z uporabo pikotkov za zagotavljanje trajne prijave, to omogoa priklic shranjenih nastavitev ob ponovni vrnitvi na spletno mesto. To uporabniku omogoi enkratno prijavo brez vnovinega vnaanja uporabnikega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku.

 

Na spletnem mestu 1KA.si za uporabnike (avtorje anket) uporabljamo naslednje pikotke:

Ime pikotkov Spletna stran ali aplikacija Vrsta Namen
SessId         1KA.si Sejni Nujen za delovanje spletnega mesta. Omogoa shranjevanje sej med posameznimi zahtevami znotraj sistema za upravljanje z vsebinami (CMS).
secret, uid 1KA.si Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Nujna za delovanje storitev za izdelavo spletnih anket. Omogoata shranjevanje uporabnikega imena in gesla ter nastavitev.
APISID, HSID, NID, SAPISID, SID, SSID Google.com Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Del vtinika Google, ki omogoa registracijo ali prijavo na spletno mesto 1KA.si z uporabnikim raunom Google. Omogoajo shranjevanje uporabnikega imena in gesla.
reg_ext_ref, reg_fb_gate, reg_fb_ref, wd Facebook.com Sejni ali trajni na zahtevo uporabnika Del vtinika Facebook, ki omogoa registracijo ali prijavo na spletno mesto 1KA.si z uporabnikim raunom Facebook. Omogoajo shranjevanje uporabnikega imena in gesla.

 

Ljubljana, junij 2013

Posodobljeno: oktober 2014