Pogosta vpraanja

Vpraanje Kako anketo personaliziram z lastnim logotipom?
Odgovor

 

Preden dodate logotip, je potrebno najprej izbrati elen izgled vpraalnika (temo). To storite v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika'. Pri tem imejte v mislih, da spreminjanje logotipa podpirajo le naslednje teme: 'Default', 'Colorful', 'Uni', 'Slideshow', 'Modern' in 'Safe'.

 

Postopek dodajanja lastnega logotipa v zavihku 'UREJANJE' - 'Oblika':

 

  •  Najprej s klikom izberite eno izmed tem ter nato klinite na povezavo 'Prilagoditev teme', ki se po kliku izpie pod izbrano temo. e ste si e uredili eno izmed tem, lahko do prilagoditev predhodne teme dostopate preko gumba Uredi, ki se nahaja desno od imena ankete na vrhu strani pod naslovom Lastne prilagoditve in CSS teme.
  • Odprejo se monosti za prilagoditev lastne teme, kjer imate med drugim monost 'Naloite svoj logotip:'.
  • S klikom na 'Browse' (pobrskaj) izberete eleno slikovno datoteko na vaem raunalniku (lahko je v formatih .png., .jpg ali .gif) in izbor potrdite.
  • V predogledu izgleda ankete na desni strani zaslona nato vidite, kako bo izgledal va logotip. e ste z nastavitvami zadovoljni, kliknete na gumb 'Shrani spremembe' na dnu strani.
  • Izbrana slika naj ne bo previsoka, da se izognete morebitnemu prekrivanju z drugimi elementi. Za najbolje rezultate priporoamo slike v razmerju priblino 4:3 (irina:viina).


* e vam eljenega logotipa ne naloi oz. prikae, preglejte ime slikovne datoteke za neveljavne znake, kot so umniki ter # % & * : < > ? / \ { | }. V tem primeru morate preimenovati datoteko.


Poleg opisanega postopka lahko logotip zamenjate tudi na bolj zapleten nain, ki zahteva poznavanje prekrivnih slogov CSS, kjer s pomojo kode lahko prilagajate izgled vae ankete in tudi vstavite lastni logotip, lahko pa tudi naloite svojo CSS datoteko. Omenjeno lahko storite v jezikih 'CSS urejanje teme' in 'Naloite lasten CSS' v zavihku 'UREJANJE' - Oblika'.

 

Povezave:

Print

Pogosta vpraanja (110)