Pogosta vpraanja

Vpraanje Zakaj se e-vabila preusmerijo v spam?
Odgovor

 

Da bi se pri poiljanju email vabil prek strenika 1KA izognili morebitni uvrstitvi  v spam oz. vsiljeno poto, je pri urejanju njihove vsebine v zavihku 'OBJAVA' - 'Email vabila' - 'Sporoilo' (poleg sicernjih pogojev za uporabo email sistema) priporoljivo upotevati nekaj osnovnih nasvetov:
 

 • Vsebina polja 'Naslov sporoila' (zadeva) naj daje vtis, da je sporoilo legitimno in relevantno za konnega naslovnika. Neprimerna vsebina tega polja je lahko najhitreji nain, da vae sporoilo pristane v spamu. Izogibajte se pisanju celotnih besed z velikimi tiskanimi rkami ter uporabi klicajev. Prav tako ne uporabljajte besed ali besednih zvez, ki diijo po spamu, npr. brezplano, omejena ponudba, bonus, nagrada ...
   
 • Zgoraj omenjena priporoila veljajo tudi za glavno 'Sporoilo'. Pomembno je tudi, da vabilo vsebuje vljuden poziv k odgovarjanju na anketo. Besedilo naj ne bo prekratko, prav tako se izognite vpraalnim stavkom. Za povezavo do vae ankete v besedilo vstavite spremenljivko #URL#, da sistem v emailu samodejno izpie celoten URL naslov ankete. e posebej je to pomembno pri sledenju respondentov, saj se na ta nain respondentu izpie url naslov z njegovo kodo.
   
 • V primeru, da napiete povezava je 'TUKAJ >>' in potem na to besedo vstavite URL povezavo (link), je veja monost, da bo sistem sporoilo preusmeril v 'spam', zato je priporoljivo, da kopirate kar celoten url naslov oz. uporabite spremenljivko #URL#.
   
 • Ker lahko uporabljate tudi napredni urejevalnik besedila, morate pri dodajanju slik paziti, da ohranite uravnoteeno razmerje med besedilom in grafinimi elementi. e sporoilo vsebuje same slike in skoraj ni besedila, obstaja veja verjetnost, da bo umeeno v spam. Da bi se izognili spam filtrom, je v splonem priporoljivo e, da namesto besede anketa uporabljate besedo raziskava.
   
 • V polje 'Odgovor na' morate vpisati veljaven e-mail naslov. Spreminjate ga lahko v zavihku 'OBJAVA' - 'Email vabila' - 'Nastavitve e-pote'.

 

Povezave:

 

Print

Pogosta vpraanja ()