Prironiki

Naslov Vnos vpraalnikov
Vsebina

 

Ker se pri terenskih anketah veinoma zbere veliko izpolnjenih anket, je vnos pridobljenih podatkov velikokrat dolgotrajen proces, ki pa ga lahko z uporabo aplikacije 1KA skrajamo.

 

Ankete, ki so jih anketiranci izpolnili med terenskim offline anketiranjem le vnesemo v posebej za vnos podatkov prilagojeno spletno anketo. Spletna anketa je lahko izdelana v klasini obliki, lahko pa jo dopolnimo in s tem pridobimo na asu, tako, da vkljuimo v zavihku 'Napredni moduli' monost 'Vnos vpraalnikov', do katerega pridemo s klikom na ikono v obliki koleka na vrhu strani. Napredni modul omogoa izdelavo prilagojenega vpraalnika, kjer v vpraalnik vnaamo le vrednosti odgovorov, omogoa pa tudi prepoznavanje vnaalcev ali respondentov.

 

Najprej izdelajte klasini vpraalnik v zavihku 'Urejanje' - 'Vpraalnik', torej vstavite vsa vpraanja iz vae ankete v orodje 1KA.  S klikom na ikono v obliki koleka na vrhi strani pridete do zavihka 'Napredni moduli', kjer oznaite monost 'Vnos vpraalnikov'. Odpre se vam novi zavihek 'Vnos', kjer imate opis funkcionalnosti vnosa ter nastavitve pikotka:

 

  • Prepoznaj uporabnika iz CMS, kjer imate monosti, da ga sistem prepozna kot respondenta ali kot vnaalca, lahko pa oznaite, da ga sploh ne prepozna.
  • Masovno (hitro) izpolnjevanje ankete, ki je priporoljiva v primeru obsenih in mnogih vpraalnikov. Funkcija vpraalnik oblikuje tako, da vnaalci, namesto klikanja po vpraalniku, v posamezna okna le vnaajo vrednosti odgovorov kar v kombinaciji s tipko 'TAB' in na tak nain izjemno skrajajo proces vnosa izpolnjenih anket.

 

V primeru, ko je vnaalcev ve, je priporoljiva uporaba funkcije 'prepoznavanja uporabnika iz CMS kot vnaalca'. To pomeni, da se morajo vnaalci registrirati v aplikacijo 1KA, pri vnosu vpraalnikov pa aplikacija sama zazna, kdo vnaa posamezno anketo, kar omogoa veji nadzor nad vnosom podatkov.

 

Povezave:

 

Print

Prironiki (120)