Prironiki

Naslov Opisne statistike
Vsebina

 

e kliknete na zavihek 'Analize - Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Opisne', se generira ena tabela z vsemi vpraanji ankete. 

Tabela vsebuje ime spremenljivke oz. kategorij, vpraanje z odgovori, tevilo veljavnih enot in tevilo vseh enot. Glede na tip spremenljivke se izpiejo tudi povpreja ali odstotki, standardni odklon ter minimum in maksimum.

Vsako vpraanje si lahko ogledate v novem oknu, kjer se odvisno od tipa vpraanja, prikae tabela, v kateri so lahko predstavljene sumarne frekvence, dopolnjene frekvence, opisne statistike ali osnovne frekvence.

Vsako tabelo se da izvoziti v formatih PDF, MS word ali MS Excel, omogoeno pa je tudi direktno tiskanje. Veina vpraanj omogoa tudi ogled grafa. Vsak tak graf ali tabelo lahko enostavno dodate v svoje poroilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke).

 

Opisne statistike lahko tudi analizirate z naprednimi monostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoe vrednosti, obdobje ter statuse enot.

 

Povezave:

Print

Prironiki (120)