Prironiki

Naslov Tabele
Vsebina


e kliknete na zavihek  'ANALIZE' - 'Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Tabele', se izpie dvodimenzionalna tabela dveh kategorialnih spremenljivk, kjer lahko pogledate medsebojno povezanost.

V prvem spustnem meniju zberete neodvisno spremenljivko, v drugem pa odvisno spremenljivko. Sistem vam generira korelacijsko tabelo s frekvencami in obarvanimi polji glede na povezanost, legenda povezanosti glede na reziduale je prikazana desno nad tabelo. e elite rezultate v odstotkih, potem obkljukajte zgoraj monost 'Odstotek'. Za tabelo lahko izberete tudi prikaz grafov z vklopom monosti 'Prikai grafe'. Levo nad tabelo se izpie koeficient hi-kvadrata.

Korelacijsko tabelo se da izvoziti v formatih PDF, MS word ali MS Excel, omogoeno pa je tudi direktno tiskanje. Moen je tudi prikaz grafa. Korelacijsko tabelo in graf lahko enostavno dodate v svoje poroilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke).

Korelacijsko tabelo
lahko tudi analizirate z naprednimi monostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoe vrednosti, obdobje ter statuse enot.

 

Povezave:

 

Print

Prironiki (120)