Prironiki

Naslov Povpreja
Vsebina

e kliknete na zavihek  'ANALIZE' - 'Statistike' in iz spustnega menija ('Izberite:'), kliknete na 'Povpreja', se generira povpreje glede na kategorialno spremenljivko ali neodvisno spremenljivko s kategorijami, ki jo lahko primerjate z odvisno spremenljivko, ki naj bo numerina.

V prvi monosti iz spustnega seznama izberete neodvisno spremenljivko (kategorije), v drugi pa odvisno spremenljivko (numerina). Sistem vam generira tabelo s povpreji po kategorijah ter tevilom vseh enot v anketi. Za prikaz rezultatov v grafini obliki vklopite monost 'Prikai grafe', ki se nahaja desno od spustnih menijev.

Tabelo s povpreji se da izvoziti v formatih PDF, MS word ali MS Excel, omogoeno pa je tudi direktno tiskanje. Moen je tudi prikaz grafa. Tabelo s povpreji lahko enostavno dodate v svoje poroilo po meri (klik na ikono zvezdice levo od imena spremenljivke).

Tabelo s povpreji
lahko tudi analizirate z naprednimi monostmi in jih tako filtrirate glede na segmente, zoom, skupine, spremenljivke, pogoje, manjkajoe vrednosti, obdobje ter statuse enot.

 

Povezave:

 

Print

Prironiki (120)